Hur går det till?

Hela processen startar med en besiktning utav taket.
Både underlag och ytskikt kontrolleras noga för att säkerställa att en lyckad takbehandling är möjlig att genomföra.

 

Vi åker ut vid två olika tillfällen.

Det första tillfället utför vi tvätt och översyn/reparation.
Det andra tillfället utför vi grundmålning, toppmålning tillsammans med vaxbehandling.

 

Första tillfället – Inte väderberoende

11. Tvätt

Med specialanpassade högtrycksmaskiner rengör vi taket ner i minsta por. Effektivt och skonsamt utan att undertaket kommer till skada. Detta sker helt utan kemikalier och endast kallt vatten används. Marknadens bästa och mest omfattade tvätt.

22. Översyn / Reparation

Vi kontrollerar taket. Vi byter och lagar trasiga takpannor, inspekterar nocken samt rengör hängrännor och stuprör. Efter optimal rengöring & översyn ser vi till att plocka undan och städa ordentligt efter oss.

33. Grundmålning

Nu är det dags att försegla taket och ge det ett aktivt skydd igen. Vid grundmålningen tränger färgen in i minsta por, förseglar pannorna och lämnar en fuktfri jämn yta. Det här är grunden för bästa slutresultat. Detta motverkar tillväxt av mossa, svamp, alger men hindrar framförallt vattnet från att sugas upp av takpannorna.

44. Toppmålning / Vaxbehandling

Sista steget i processen är toppmålningen. Här blandas färgen med det patenterade vaxet för att sedan utföra slutmålningen. Resultatet blir en extrem slitstark och fräsch yta som är 100% vattenavvisande och självrengörande. Taket är väderbeständigt.